1661726.jpgSusi on päällisin puolin kuin kuka tahansa, joskin goottihenkisyyttä hänen olemuksestaan voi löytyä, koska hän on mieltynyt mustaan väriin. Usein hän antaa itsestään - erittäin harhaanjohtavasti - älyllisen ja sivistyneen ensivaikutelman. Sutta kiinnostavat kestävyysurheilulajit (esim. maraton), ja hän voi olla fyysisesti kovassa kunnossa.

Henkisesti susi on kuitenkin taipuvainen kierouteen ja kaksinaamaisuuteen. Hän on myös yhteiskuntakriittinen tyyppi, josta voi kielteisissä olosuhteissa kehittyä yhteiskunnan vihollinen,  jopa sosiopaattisarjamurhaaja. Suotta ei siis puhuta sudesta lammasten vaatteissa.

Kieroutuneisuudestaan huolimatta susi on laumasielu, joka viihtyy kaltaistensa eli toisten susien parissa. Sudet voivat järjestää ns. sisäpiirin pirskeitä outoine riitteineen. Yökukkujina he ottavat ilon irti sudenhetkestä, jolloin he voivat päästää sisäisen ihmissutensa valloilleen.

Susi tarvitsee koiran jo ihan oman turvallisuutensa takia, koska vihamiehiä sudella riittää. Siinä missä karhu kaipaa metsästyskaveria (karjalan karhukoira) ja jänis lemmikkiä (beagle), susi ottaa susikoiran vahdikseen. Susi ja koira sopivat jollakin tavoin yhteen, onhan koira alkujaan sudesta kehittynyt. Sudelta peräisin oleva kaksinaamaisuus näkyy koirassakin toisaalta kykynä haukkua kenet tahansa pystyyn ja toisaalta tapana nuolla milloin kenenkin persettä, jos siitä on itselle jotain hyötyä. Tiukassa tilanteessa susi ei kuitenkaan epäröi panna vahtiaan lihoiksi.

Susi siemailee mieluusti Lupu Negro -punaviiniään ja nauttii täysliharavintoa, kuten verta tirskuvia pihvejä. Hänellä saattaa olla elitistisen kulinaristin taipumusta muiden epämiellyttävien ominaisuuksiensa lisäksi.

Kirjallisuuden lajeista susi on erityisen mieltynyt dekkareihin, koska ne ruokkivat hänen sairaalloista mielikuvitustaan. Suden kirjahyllystä löytyvät ainakin Karin Fossumin Ken sutta pelkää ja Marcia Mullerin Susi ja teurastaja. Susikoski-sarjaa voi olla hyllymetreittäin.

Työntekijänä sudella on kroonisesti pallo hukassa. Lisäksi hänellä on taipumus hukata haltuunsa uskotut tavarat ja harhautua milloin millekin hukkareissulle. Hukka hänet yleensä lopulta työsuhteissa periikin. Koska susi on työntekijänä täysi susi, kukaan täysjärkinen ei häntä työllistä. Näin ollen sudesta saattaa tulla jonkin sortin yksityisyrittäjä, eräänlainen "yksinäinen susi", jonka bisnekset eivät välttämättä kestä päivänvaloa.

Suden piirteitä itsestään löytävälle sopii tämä motto: "Älä hukkaa itseäsi. Pysy ennemmin vaikka uhrilampaana."