Kyllä maailma olisi ihana paikka, jos tympeät ihmiset eivät valittaisi niin paljon. (Ja mikä on syy: Venäjä! Venäjä! Venäjä! Sosialismin jäänteet ovat vaarallisesti koteloituneet kansamme otsalohkoon.) Onneksi on noita säätimiä, joilla voidaan väännellä huutelijoita edes hiljemmalle.

Uskokaa positiivisuuden ihmeitä tekevään voimaan - tai edes joulupukkiin! Nähkää dynaamisen kaupunkiseutumme alati kumuloituva innovatiivinen synergia!

Ymmärtäkää, miten loistava onkaan tämä meidän Suuri Yhteinen Yksityisen Hyvän Yrityksemme (SYYHY), niin yhteinen kasvumme käy hallitusti ja tiiviisti kuin poskivalssi. Voimme kääräistä palvelut somaan (lahja)pakettiin ja luovuttaa ne isokenkäiselle Amerikan serkulle, joka tekee niistä tarjouksen, josta emme kerta kaikkiaan voi kieltäytyä…

Ajatelkaa sitä kustannussäästöä, joka syntyy, kun loppuu tämä tuottamattomien tyhjätaskujen hyysääminen yhteiskunnan varoilla. Ah, sitä ihanaa kassavirtaa, jolla tulemme rakentamaan voimaloita, konserttitaloja, jäähalleja ja pilvenpiirtäjiä kehittyvän kaupunkiseutumme imagon kohottamiseksi uusiin tähtitaivaisiin!

Nyt siis tiukasti suut suppuun, tytöt ja pojat! Mitä siitä tulisi, jos kalevalainen itkuvirsikansa saisi tietää etukäteen, että lähiöterveysasema menee tai lapsukaisten koulu viedään! Antaa niiden arvailla ja kutista…