Työllisyysmäärärahoista on esitetty täällä Suomen Ateenassa leikattavaksi 1,6 miljoonaa, koska työttömyys on kuulemma alentunut. Mitäs tuosta, että työttömyysaste on vieläkin keskisuurten kaupunkien korkeimpia ja lama painaa päälle. Mitäs tuosta, että muutama tuhat ihmistä on vuodesta toiseen enemmän tai vähemmän pysyvästi työttömänä. Mitäs tuosta, että yhä useampi elää pysyvästi toimeentulotuen varassa. Mitäs tuosta, että tietyillä ihmisryhmillä ei tule olemaan käytännössä minkäänlaista ansioeläkettä.

Päättäjien logiikka on tässä(kin) asiassa ihan pistämätön. ”Nyt kun me jyrätään tämä tuottamaton kolmas sektori maan tasalle, niin kaikkien luuserien on pakko mennä ihan oikeisiin töihin”, lienevät Katainen ja kumppanit tämänkin jutun pähkineet.

No hei haloo! Mihin töihin? Lehtimyyjiksi ja kaupparatsuiksiko kaikki? Vaiko orjapalkalla firmoihin harjoittelijoiksi tai yksityiskoteihin kyökkipiioiksi? Ehkäpä kaupungille roskien kerääjiksi?

Otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille ja sitten otetaan köyhiltä vielä kerran Pohjanmaan kautta, skål! Koska työttömyyspäivärahoilla ja Kelan asumistuilla vuokrien maksu on tiukkaa, työsuhde-etuna voi järjestää uuninpankon, romuvaraston tai puistonpenkin nukkumapaikaksi. Näin säästyy mahtavasti toimeentulotukimenojakin. Työvoimakin pysyy kunnossa, kun se voi sijoittaa kuukausittaisen korvauksensa, noin 400 euroa netto, täysimääräisesti ruokaan, viinaan, pörssiosakkeisiin, yksityislääkäriin, yksityishammaslääkäriin ja yksityiseen eläkevakuutukseen.

Vapaa-ajan ongelmia ei tule, koska silloin tehdään talkoita, ettei suuryrityksiltä lopu toivo eikä hanhenmaksapallerot eikä yksityissuihkarit! Ja jo tulee alempienkin kansankerrosten tainoista ja einoista ehtoja tekijänaisia ja -miehiä. Arbeit macht frei!